Egy könnyű, gyorsan elkészíthető ebédet vagy akár vacsora ötletet keresel? Ez esetben van egy jó hírünk! A tonhalas paraicsomos tészta receptünk nem csak pillanatok alatt készül el, hanem olcsón meg is szerezhetjük az alapanyagokat. Akár néhány konzervből és egy csomag tésztából elkészíthetjük.
Tonhalas paradicsomos tészta
Difficulty: KönnyűAdag
2
főFőzési idő
20
minutesÖsszetevők
2 tonhalkonzerv
1 üveg passzírozott paradicsom
200 g penne tészta
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Oliva bogyó (ízlés szerint)
Cukor
Lépések
- Tegyünk fel nagyjából 200 gramm penne tésztának vizet. A vízbe tegyünk sót, és forraljuk fel.
- Amíg forr a víz, aprítsuk fel a vöröshagymát, és az egyik fokhagymát. Egy kisebb lábosban egy kis oliva olajon pirítsuk üvegesre.
- Amint megpirult a hagyma, adjuk hozzá a paradicsomot, nagyjából az üveg felét. Kezdjük el felforralni. Közben adjuk hozzá a cukrot, sót és borsot ízlés szerint, majd reszeljük bele a megmaradt fokhagymát. Jól forraljuk össze, majd tegyük bele a tonhalkonzerveket.
- Amíg összeforr a szósz, rakjuk bele a vízbe a penne tésztát. És főzzük nagyjából 10 percet, amíg a tészta megpuhul.
- Ha elkészült a penne tészta, szűrjük le a levét, és a fazékba amibe főtt, tegyük hozzá az elkészült tonhalas szószt. Egy kisebb láng alatt jól forgassuk össze a tésztát a szósszal. Ha egy kicsit hűlt, akkor tehetünk hozzá oliva bogyót is.
- Sajttal, bébi spenót levelekkel tálaljuk.