Tonhalas paradicsomos tészta

Egy könnyű, gyorsan elkészíthető ebédet vagy akár vacsora ötletet keresel? Ez esetben van egy jó hírünk! A tonhalas paraicsomos tészta receptünk nem csak pillanatok alatt készül el, hanem olcsón meg is szerezhetjük az alapanyagokat. Akár néhány konzervből és egy csomag tésztából elkészíthetjük.

Tonhalas paradicsomos tészta

Difficulty: Könnyű
Adag

2

Főzési idő

20

minutes

Összetevők

  • 2 tonhalkonzerv

  • 1 üveg passzírozott paradicsom

  • 200 g penne tészta

  • 1 vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • Oliva bogyó (ízlés szerint)

  • Cukor

Lépések

  • Tegyünk fel nagyjából 200 gramm penne tésztának vizet. A vízbe tegyünk sót, és forraljuk fel.
  • Amíg forr a víz, aprítsuk fel a vöröshagymát, és az egyik fokhagymát. Egy kisebb lábosban egy kis oliva olajon pirítsuk üvegesre.
  • Amint megpirult a hagyma, adjuk hozzá a paradicsomot, nagyjából az üveg felét. Kezdjük el felforralni. Közben adjuk hozzá a cukrot, sót és borsot ízlés szerint, majd reszeljük bele a megmaradt fokhagymát. Jól forraljuk össze, majd tegyük bele a tonhalkonzerveket.
  • Amíg összeforr a szósz, rakjuk bele a vízbe a penne tésztát. És főzzük nagyjából 10 percet, amíg a tészta megpuhul.
  • Ha elkészült a penne tészta, szűrjük le a levét, és a fazékba amibe főtt, tegyük hozzá az elkészült tonhalas szószt. Egy kisebb láng alatt jól forgassuk össze a tésztát a szósszal. Ha egy kicsit hűlt, akkor tehetünk hozzá oliva bogyót is.
  • Sajttal, bébi spenót levelekkel tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük